Nicolas Sarkozy, ARESTAT preventiv. Este o măsură fără precedent împotriva unui fost șef al statului francez

104
Nicolas Sarkozy, ARESTAT preventiv. Este o măsură fără precedent împotriva unui fost șef al statului francez - frenchpresidentmistress-1404209862.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marți dimineața, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influență, o măsură fără precedent împotriva unui fost șef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.


Această măsură judiciară a fost dispusă în contextul în care era așteptat anunțul prin care Nicolas Sarkozy urma să revină pe scena politică pentru a prelua conducerea partidului său, UMP (dreapta, în opoziție), afectat de o criză fără precedent de un scandal implicând facturi false.


Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul președinte din perioada 2007-2012 a încercat, cu ajutorul lui Herzog, să obțină informații de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".


În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către Parchetul Național francez, anchetatorii vor să afle, de asemenea, dacă Sarkozy a fost informat în mod ilegal că a fost plasat sub ascultare.


Această măsură spectaculoasă, având în vedere că vizează un fost șef de stat, a fost decisă în septembrie, în altă anchetă, cu privire la acuzații de finanțare din Libia, de către fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale în alegerile prezidențiale din 2007, în urmă cărora a obținut mandatul de președinte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3884 secunde