Nicolas Maduro acuză SUA că doresc să provoace un război în America de Sud

295
Nicolas Maduro acuză SUA că doresc să provoace un război în America de Sud - nicolas-1551201908.jpg

Articole recomandate

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat Washingtonul că încearcă să monteze o criză pentru a provoca un război în America de Sud, potrivit unui interviu difuzat, luni, de canalul american ABC, transmite AFP. 


"Încearcă să monteze o criză cu scopul de a justifica escaladarea politică și o intervenție militară în Venezuela pentru a provoca un război în America de Sud", a declarat liderul socialist. 


În legătură cu reuniunea Grupului de la Lima, desfășurată, luni, la Bogota, unde s-au aflat vicepreședintele american Mike Pence și opozantul venezuelean Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte interimar, Nicolas Maduro a denunțat o inițiativă ce este "parte a politicii care încearcă să stabilească un guvern paralel în Venezuela". 


Grupul de la Lima, alcătuit din țări ostile președintelui Nicolas Maduro, a lansat un apel la o tranziție democratică în Venezuela. El a denunțat "situația umanitară gravă", însă a respins folosirea forței avută în vedere de Washington, aliat al opozantului Juan Guaido. 


În acest interviu, Nicolas Maduro a mai afirmat că administrația Trump este un "guvern extremist al Ku Klux Klan", apreciind că Statele Unite doresc petrolul Venezuelei și că sunt pregătite să meargă la război pentru acest petrol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4736 secunde