Niciun cumpărător pentru cele cinci picturi ale dictatorului nazist Adolf Hitler

191
Niciun cumpărător pentru cele cinci picturi ale dictatorului nazist Adolf Hitler - hitler-1549806639.jpg

Articole recomandate

​Cele cinci picturi atribuite dictatorului nazist Adolf Hitler nu și-au găsit niciun cumpărător în cadrul controversatei licitații care a fost organizată sâmbătă în orașul german Nürnberg, unde a avut loc procesul liderilor naziști, în 1945, potrivit BBC News.

Casa de licitații Weidler stabilise prețul de pornire pentru picturile respective la 45.000 de euro. Licitația a fost marcată și de acuzații de fals, pe lângă valul de indignare care l-a făcut pe primarul orașului, Ulrich Maly, să califice acțiunea ca fiind una de "prost gust".

Printre picturile care au fost scoase la vânzare se află un peisaj montan, dar casa de licitații a pus la bătaie și obiecte care ar fi aparținut dictatorului nazist. Este cazul unui fotoliu pe brațul căruia apare swastika.

O parte dintre obiectele care urmau să fie scoase la licitațieau fost retrase, sub suspiciunea de fals, procuroii investigând cazul.

De-a lungul vremii, vânzarea unor lucrări de presupusă artă ale lui Hitler- care a încercat să-și câștige existența ca artist în țara natală, Austria- a generat indignare în condițiile în care există colecționari dispuși să plătească sume relativ mari pentru achiziționarea unor obiecte legate de trecutul nazist.

Stephan Klingen de la Institutul de Istorie a Artei din Munich amintește, potrivit Guardian, că Hitler era un amator mediocru în materie de artă. Expunerea simbolurilor naziste este interzisă în Germania, cu excepția situațiilor în care este vorba despre scopuri educative sau de un context istoric. Pentru a respecta legea, casa de licitație a acoperit swastika de pe scaun și de pe alte obiecte din catalog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8019 secunde