Negocierile pentru Brexit. O propunere surprinzătoare!

249
Negocierile pentru Brexit. O propunere surprinzătoare! - negocieri-1502363369.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a propus, în cadrul negocierilor privind Brexitul, ca cetățenii britanici aflați în statele blocului comunitar să primească drept de reședință numai în țara unde vor fi stabiliți atunci când Brexitul va deveni efectiv, a anunțat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, care a estimat că printr-o astfel de abordare Comisia Europeană nu respectă principiul reciprocității, transmite agenția Reuters.

"Această ofertă garantează dreptul de reședință numai în statul membru unde cetățeanul britanic va avea reședința în momentul ieșirii noastre din UE. Nu îi garantează libertatea de mișcare în interiorul UE, cum ar fi de exemplu să muncească sau să studieze într-o țară vecină", a indicat Davis într-o scrisoare transmisă parlamentarilor britanici.

"Ne întrebăm dacă aceasta corespunde principiului reciprocității, dar și dorinței Comisiei Europene de a proteja drepturile de care cetățenii comunitari beneficiază conform legislației actuale", mai menționează negociatorul-șef britanic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3534 secunde