Navă capturată de pirații somalezi / Situația echipajului, necunoscută!

304
Navă capturată de pirații somalezi / Situația echipajului, necunoscută! - piratiiaucapturataris13-1489587103.jpg

Articole de la același autor

Tancul de bunkeraj "Aris 13" a fost deturnat de pirații somalezi în Golful Aden, lângă Cornul Africii. Vasul transporta combustibil de la Djibouti la Mogadiscio, în momentul în care a fost abordat de două ambarcațiuni rapide, având la bord oameni înarmați. Căpitanul a dat semnal de primejdie când era prea târziu. Pirații au reușit să urce la bordul navei și să preia controlul. După ce vasul a fost deturnat, pirații au oprit sistemul de avertizare în caz de pericol și au modificat cursul, nava îndreptându-se spre orașul-port somalez Alula. 


Incidentul a fost confirmat de către autoritățile locale și de EU NVFOR, forța navală care operează în Golful Aden. Nava are la bord un echipaj de opt oameni. Situația lor este necunoscută. Nu există nicio cerere de răscumpărare, iar autoritățile nu au reușit să intre în contact cu pirații.


"Căpitanul navei a raportat la companie că au fost abordați de două amabrcațiuni și că unul dintre membrii echipajului a observat că avea personal înarmat la bord", a declarat purtătorul de cuvânt al EU NAVFOR. Aeronavele din forța navală au efectuat zboruri pe deasupra navei pentru a-i urmări evoluția. Se cunoaște că vasul a ancorat la Alula.


Nava "Aris 13" are lungime totală de 62,00 metr, lățimea de 13 metri, capacitatea de 1.800 tdw și a fost construită în 1991. Petrolierul este proprietatea companiei Armie Shipping, din Panama și este administrat de Aurora Ship Management din Emiratele Arabe Unite. 


Aceasta este prima navă capturată de pirații somalezi după anul 2012.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.57 secunde