NATO lansează un apel la o pauză umanitară a luptelor în Afganistan

de Cuget Liber Marţi, 31 Martie 2020 167
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat, duminică, un apel la „o pauză umanitară a luptelor” în Afganistan, țară foarte afectată, conform lui, de Covid-19, transmite AFP.

„Este nevoie urgent de o pauză umanitară a luptelor, pentru a reduce amenințarea coronavirusului”, a declarat el pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche.

„Violența și instabilitatea sunt încă la ordinea zilei în Afganistan. Este o situație foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât această țară este și foarte afectată de coronavirus”, a adăugat el.

Afganistanul a anunțat oficial doi morți de Covid-19, joi, precum și 80 de cazuri de contaminare în rândul afganilor și patru în rândul militarilor din forța internațională.

Realitatea ar putea fi însă mult mai dură în această țară de aproximativ 35 de milioane de locuitori, care are capacități medicale foarte limitate după 40 de ani de conflicte. În plus, amintește AFP, Afganistanul se învecinează cu Iranul, unde epidemia face ravagii de mai multe săptămâni. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei