Naționaliștii au câștigat alegerile în Țara Bascilor

311
Naționaliștii au câștigat alegerile în Țara Bascilor - tarabascilor72426100-1350887470.jpg

În urma scrutinului de ieri, Partidul Naționalist Basc /PNV/ a câștigat alegerile pentru parlamentul regional din Țara Bascilor, informează realitatea.net.


În viitorul legislativ regional, primul format după anunțul organizației separatiste basce ETA privitor la încetarea definitivă a focului /la 20 octombrie 2011, n.r./, naționalismul basc este reprezentat atât de formațiunea câștigătoare, cât și de coaliția stângii radicale basce /Bildu, apropiată partizanilor separatismului/ care a devenit a doua forță politică din regiune.


Șeful naționaliștilor basci - Íñigo Urkullu - care urmează să formeze viitorul executiv regional basc, a declarat, la aflarea rezultatelor, că formațiunea pe care o conduce, care are nevoie de sprijin parlamentar, întrucât nu a obținut majoritatea absolută, va căuta să încheie acorduri cu oricare dintre partidele care au câștigat reprezentare în legislativul basc. "Trebuie să respectăm instituțiile și să evităm reformele unilaterale. Facem un pas spre dialog și ne uităm și către Europa. Țara Bascilor vrea să participe ia la găsirea soluțiilor în Europa. Credem în Europa, suntem Europa, viitorul nostru este Europa", a spus el.

Marii învinși ai acestui scrutin pot fi considerați socialiștii basci /PSE, care au condus până acum guvernul regional, cu sprijinul punctual al conservatorilor locali, n.r./, care au pierdut nouă fotolii de parlamentari și au ajuns pe poziția a treia în preferințele electoratului. La rândul lor, conservatorii /Partidul Popular/ au cu trei deputați mai puțin în viitorul legislativ regional, informează aceeași sursă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : De ce aleg studenții străinătatea
Pagina a fost generata in 0.3849 secunde