Muntenegru, tot mai aproape de a deveni membru deplin al NATO

112
Muntenegru, tot mai aproape de a deveni membru deplin al NATO - steag-1458229811.jpg

Articole recomandate

Muntenegru se poate aștepta să devină membru deplin al NATO până la jumătatea lui 2017, a declarat prim-ministrul Milo Djukanovic într-un interviu pentru canalul rus Dojd, difuzat miercuri seară și de televiziunea națională din Muntenegru, relatează joi Tanjug, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se teme că dorința sa de a asigura stabilitate țării sale ar putea înrăutăți relațiile cu Rusia, Djukanovic a răspuns că Muntenegru tratează cu respect istoria relațiilor cu Rusia care se întind pe durata a trei sute de ani, dar că țara sa are dreptul și capacitatea de a-și alege singură viitorul.

Faptul că Muntenegrul își vede viitorul în Uniunea Europeană și NATO nu este îndreptat împotriva nimănui, inclusiv a partenerilor ruși, a spus șeful executivului muntenegrean. 'Drumul nostru spre UE și NATO este în interesul nostru, dar nu este declanșat de dorința de a face rău cuiva. Ne pare rău de modul în care percepe Rusia demersul nostru de aderare la NATO. Sperăm că este doar ceva temporar și că nu implică riscul de a deteriora permanent relațiile dintre Muntenegru și Rusia', a mai afirmat Milo Djukanovic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7688 secunde