Motivul pentru care SUA și-au închis 20 de ambasade

91
Motivul pentru care SUA și-au închis 20 de ambasade - pericolsua-1375887098.jpg

Articole recomandate

Interceptarea unor mesaje ce conțineau amenințări cu atentate, între liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri și liderul filialei Al-Qaida în Peninsula Arabă, a determinat decizia Washingtonului de a închide aproximativ 20 de ambasade și consulate americane, a anunțat, luni, presa americană, citată de AFP.

Citând oficiali americani, The New York Times afirmă că administrația lui Barack Obama a luat decizia de a închide aceste reprezentanțe diplomatice în urma interceptării, săptămâna trecută, a unor mesaje electronice între Ayman al-Zawahiri și Nasser al-Wuhayshi, liderul Al-Qaida în Pe-ninsula Arabă (AQPA), cu sediul în Yemen. Primul i-ar fi ordonat celui de-al doilea să comită un atentat duminică.

CNN a anunțat că al-Zawahiri i-a cerut lui al-Wuhayshi "să facă ceva", ceea ce ar fi determinat oficialii de la Washington și din Yemen să se gândească la un atac iminent.

În cadrul unei conferințe de presă, luni, la Washington, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Marie Harf, a refuzat să explice care este starea precisă a amenințării.

"Continuăm să evaluăm informațiile, să le analizăm și (...) vom lua măsuri de precauție pentru a ne proteja angajații, vizitatorii și infrastructurile în străinătate", s-a limitat să repete de aproximativ zece ori Harf, refuzând să intre în detalii sau să citeze vreo țară vizată în mod deosebit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2723 secunde