Moscova îi cere Washingtonului ca toți militarii americani să părăsească Siria

390
Moscova îi cere Washingtonului ca toți militarii americani să părăsească Siria - moscova-1572032843.jpg

Articole recomandate

Rusia a cerut, joi, ca orice soldat american rămas în Siria să părăsească această țară, denunțând totodată SUA drept forță de ocupație a Siriei devastate de război, relatează agenția DPA. 


"În ce privește prezența soldaților americani în Siria, poziția noastră este binecunoscută. Numai unitățile rusești sunt prezente în Siria în mod legitim, la cererea conducerii Siriei", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 


SUA și-au retras brusc forțele din nordul Siriei la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte ca aliatul ei din NATO, Turcia, să înceapă o ofensivă militară împotriva milițiilor kurde din regiunea protejată anterior de trupe americane. 


Rusia, principalul aliat al regimului sirian, a ajuns săptămâna aceasta la un acord cu Turcia care prevede că cele două țări vor controla în comun părți din nordul Siriei vizate de ofensiva turcă, fiind astfel oprită această ofensivă, dar în același timp militanții kurzi se văd astfel forțați să părăsească respectivele zone.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4249 secunde