Președintele Vladimir Putin:

"Moscova dorește o Europă stabilă și relații de cooperare cu aceasta"

273

Articole recomandate

Moscova este gata să răspundă cu ridicarea reciprocă a sancțiunilor în cazul în care Parlamentul European va începe să anuleze restricțiile împotriva Rusiei, a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul întâlnirii sale cu directori ai agențiilor de presă străine organizată de TASS în marja Forumului Economic de la Sankt Petersburg. 


"Dacă acest lucru se va întâmpla (n.r. - ridicarea sancțiunilor), noi nu doar că vom saluta aceasta, ci vom face și pași de întâmpinare", a spus președintele rus, precizând că este vorba și de "anularea restricțiilor pe care Federația Rusă a fost nevoită să le introducă după cunoscutele sancțiuni din partea UE", relatează AFP. 


Totodată, Putin a constatat că "nimic asemănător nu se întâmplă deocamdată" și că "foarte recent, Comisia Europeană a luat decizia de a prelungi sancțiunile la adresa Rusiei, pentru un an". "Alegerile europarlamentare au trecut, însă nimic din punctul de vedere al politicii reale nu se schimbă", a subliniat el. 


Putin a declarat că Moscova urmărește cu interes și cu speranță ca ceva să se schimbe în relațiile cu UE. 
"Avem multe interese comune, haideți să facem toate aceste lucruri împreună. Suntem deschiși pentru asta. Să vedem cum se va modifica în plan practic politica Europei în relația cu Rusia", a adăugat Putin. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6038 secunde