Moneda națională a Rusiei își schimbă designul

230
1
Moneda națională a Rusiei își schimbă designul - 9coinbankrus-1403195775.jpg

Articole recomandate

Moneda națională a Rusiei se alatură listei de valute recunoscute în lume printr-un simbol grafic original. Astfel, o sută de milioane de monede cu valoarea nominală de o rublă, cu desing nou, au fost puse în circulație de Banca Centrală, relatează Voice of Russia, citată de B1.ro.
Este pentru prima data când în loc de cifra "unu" apare simbolul grafic al monedei rusești.
Simbolul a fost aprobat de Banca Centrală a Federației Ruse la sfârșitul anului trecut, în urma unui concurs. Designerii înscriși în competiție au avut sarcina să inventeze un simbol clar care să poată fi scris de mână și ușor de memorat și, totodată, să se deosebească de toate celelate simboluri existente deja.
În cele din urmă, experții au ales cinci variante. Ele au fost prezentate publicului în cadrul unui sondaj online. Votarea a durat o lună. Majoritatea cetățenilor ruși au optat pentru litera P (R în alfabetul chirilic, de la "rublă"), încrucișată cu o linie orizontală.
Noul simbol al rublei folosit oficial din decembrie 2013, de exemplu, în rapoartele referitoare la cursul valutar. 
O sută de milioane de monede cu valoarea nominală de o rublă din oțel placat cu nichel au pe verso noul simbol grafic. Noile monede au intrat deja în circulație pe întreg teritoriul Federației Ruse.


Comentează știrea

click this site
2 iulie 2014
click this site

v2 electronic cigarette Stiri Actual : Moneda na?ională a Rusiei î?i schimbă designul | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online click this site http://bestpromise.com/hangsen-e-juice/top-features-of-the-are-e-cigarettes-safe-kit.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5503 secunde