Moment istoric. Ultimul discurs al lui Jean-Claude Juncker, în plenul Parlamentului European

344
Moment istoric. Ultimul discurs  al lui Jean-Claude Juncker,  în plenul Parlamentului European - momentistoric-1536755524.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, "să se spună nu naționaliștilor care îi detestă pe cei care sunt altfel, naționaliștilor care caută doar țapi ispășitori în loc să caute soluții care să ne permită să trăim mai bine împreună".

În fața ascensiunii formațiunilor naționaliste și de extremă dreapta, liderul executivului comunitar a amintit că părinții fondatori ai Uniunii Europene "au cunoscut oroarea războiului" și că cel mai mare succes al proiectului european îl reprezintă pacea.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a mai spus, în discursul despre "Starea Uniunii", că Marea Britanie trebuie să înțeleagă că nu va mai avea aceleași drepturi după Brexit, desprinderea de Uniunea Europeană fiind sigură de la 29 martie.

"Cerem Guvernului britanic să înțeleagă că nu poate avea aceleași drepturi precum un stat membru, că nu mai poate face parte din piața unică, din anumite părți din piața unică, mai ales", a subliniat Junker.

Negocierile pentru Brexit sunt conduse extraordinar din partea UE de Michel Barnier, susține președintele CE.

"Deplângem Brexitul, dar acceptăm decizia cetățenilor britanici", a precizat oficialul CE.

În privința chestiunii sensibile a frontierei dintre Irlanda și Irlanda de Nord după Brexit, președintele executivului european a afirmat că UE vrea să găsească soluții pentru a preveni stabilirea unei "granițe dure" în Irlanda de Nord, adăugând că blocul comunitar va fi solidar cu Irlanda.

CE și Parlamentul European vor da dovadă de loialitate față de Irlanda. Iată de ce vrem să găsim o soluție creativă pentru granița cu Irlanda de Nord.

În plus, Junker a mai spus că UE trebuie să se asigure că relațiile ei cu Marea Britanie vor fi stabile.

"După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o țară terță oarecare pentru noi, ci un vecin foarte apropiat de noi. Lunile trecute, când am avut nevoie de unitate, Marea Britanie a fost alături de noi", a subliniat Junker.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1147 secunde