MOMENT ISTORIC. Moldova, Ucraina și Georgia semnează asocierea cu UE

296
MOMENT ISTORIC. Moldova, Ucraina și Georgia semnează asocierea cu UE - 13999013499033299903ue-1403853713.jpg

Articole recomandate

Republica Moldova semnează azi Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, în cadrul unei ceremonii la care vor participa șefii de stat și de guvern din cele 28 de țări membre UE. Alături de Moldova, Ucraina și Georgia vor semna la rândul lor acorduri de asociere. Rusia a criticat pasul făcut de cele trei state și a amenințat cu măsuri economice.

Republica Moldova este pregătită să devină stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat premierul Iurie Leancă, la Bruxelles, conform unui comunicat oficial al Guvernului de la Chișinău. "Republica Moldova este gata să devină, din fruntaș al Parteneriatului Estic, candidat la aderare", a declarat Leancă la reuniunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova - UE, desfășurată joi la Bruxelles.

La reuniune au fost abordate subiecte privind stadiul democrației, statul de drept și drepturile omului, situația economică, dezvoltarea agriculturii și a sistemului educațional. O temă specială a fost procesul de soluționare a conflictului transnistrean. Părțile au evidențiat importanța menținerii dialogului în cadrul formatelor existente de negocieri. Uniunea Europeană a dat asigurări că va continua să acorde asistență pentru a apropia comunitățile de pe cele două maluri ale Nistrului, precizează Guvernul de la Chișinău.

Alături de Republica Moldova, Ucraina și Georgia vor semna la rândul lor Acorduri de Asociere. Moscova a reacționat, amenințând cu măsuri economice.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a salutat, vineri, "o zi istorică" pentru țara sa, la sosirea, vineri, la Bruxelles, relatează AFP, citată de realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5318 secunde