Moment istoric la Ierusalim. A fost redeschisă Biserica Sfântului Mormânt

280
Moment istoric la Ierusalim. A fost redeschisă Biserica Sfântului Mormânt - bisericasfmormant-1490278281.jpg

Articole recomandate

Patriarhul grec al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, a oficiat slujba de redeschidere a Bisericii Sfântului Mormânt. Evenimentul și proiectul comun al creștinilor de restaurare este un moment important pentru apropierea celor trei biserici care își revendică lăcașul de cult: ortodoxă, romano-catolică și armeană. 


Principalele eforturi au vizat refacerea și consolidarea structurii Edicule în care se află și piatra pe care se presupune că a fost așezat trupul Mântuitorului. 


"Restaurarea zonei sacre Edicule nu este un dar numai pentru Pământul Sfânt, ci pentru întreaga lume. Unitatea de care am dat dovadă în cazul renovării trebuie să-i inspire pe oamenii din această regiune, în special în timpuri în care lumea se confruntă cu dificultăți îngrozitoare și confuzie", a spus Theophilos al III-lea, patriarhul grec al Ierusalimului. 


Biserica a fost grav avariată în urmă cu două secole, în urma unui puternic incendiu. Cele trei biserici creștine nu s-au pus de acord privind refacerea construcției decât anul trecut, după ce autoritățile israeliene au avertizat că lăcașul de cult a devenit nesigur. Reparațiile au durat nouă luni și au fost finanțate în comun de cele trei biserici creștine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3927 secunde