"Mituri și aiureli": Vladimir Putin nu are sosie

200

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru agenția de presă TASS că nu are sosie, mărturisind că, la începutul anului 2000, i s-a propus utilizarea sosiei ca măsură de securitate, dar că a refuzat, potrivit Agerpres. 'A fost exprimată o idee, dar am refuzat să folosesc dublurile. A fost în cei mai grei ani ai luptei împotriva terorismului' provenind din Caucazul de Nord, a afirmat el în interviul pentru TASS. Potrivit președintelui rus, ideea era ca sosia sa să-l înlocuiască în activitățile și în locurile cele mai periculoase unde s-ar fi deplasat.

Acesta nu este un subiect nou; în decembrie 2001, o femeie i-a adresat președintelui aceeași întrebare în timpul unei transmisiuni în direct pe canalele de televiziune ORT și RTR. În august 2000, șeful de atunci al Serviciului Federal de Protecție (FSO), Evgheni Murov, a spus că Putin nu are niciun fel de sosie și că toate speculațiile pe acest subiect nu sunt decât 'mituri și aiureli'.

În interviu, Putin s-a referit și la relația sa 'specială' cu dispozitivele mobile moderne, menționând că este imposibil să oprești dezvoltarea tehnologică. Președintele rus a spus în glumă că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor nu i-a provocat disconfort, deoarece 'nu se folosește' de aceste aparate noi. 'Pur și simplu am alte posibilități', a spus el, menționând că folosește uneori smartphone-ul atunci când vreun subordonat îi oferă un telefon mobil, dar este ceva care nu se întâmplă foarte des. 'Mi se pare mai practic să utilizez telefonul special de comunicare, ridic receptorul și sunt conectat cu orice abonat', a explicat președintele rus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4605 secunde