Misterul satului în care de peste 10 ani se nasc numai fete

252
Misterul satului în care de peste 10 ani se nasc numai fete - villagegirls01poljc190808hpmain1-1570953455.jpg

Articole recomandate

Un loc din Polonia i-a intrigat și i-a pus în încurcătură pe oamenii de știință. Cu doar câteva sute de locuitori, Miejsce Odrzánskie e un sat care debordează de putere feminină. Aici, fetele învață să stingă incendii și să salveze vieți, lucruri pe care le fac, în mod tradițional, bărbații. Ce stă în spatele acestei schimbări? Un fenomen neexplicat: în acest sat nu s-au mai născut băieți de aproape un deceniu, informează digi24.ro


"Din toată Polonia ne sunt trimise idei despre ce să faci ca să naști băiat. Eu zic că trebuie să tot încerci, până reușești. Așa cred și ceilalți săteni. Există aici perechi care au deja trei fiice și nu vor să mai încerce", spune Tomasz Golasz, șeful pompierilor.

Ginecologul Jerzy Zygmunt are un cabinet la aproximativ 20 de kilometri depărtare, în Kêdzierzyn-Ko¼le. Are aproximativ 6.000 de paciente pe an. Inclusiv femei din Miejsce Odrzañskie. I se cere adesea sfatul despre cum poți influența sexul unui făt sau e întrebat dacă acest lucru e măcar posibil.

"Sunt multe sfaturi băbești: dacă vrei să faci băiat, să pui un topor sub pat; dacă vrei să faci o fată, pui o floare înmiresmată. Dar nu există dovezi științifice că aceste metode ar da rezultate", declară ginecologul.


Și e clar că aici toate încercările de influențare a sexului au dat greș.


Lipsa de băieți a creat un gol și în biserica catolică locală. Serviciul de duminică e, pentru majoritatea sătenilor, o îndeletnicire obligatorie.

La slujbă, ministranții sunt în majoritate fete. Preotul Joachim Augustyniok se teme că nu vor exista băieți care să le ia locul. Și se roagă pentru ajutor divin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8946 secunde