Misiunea NATO în Irak nu este perturbată de tensiunile SUA-Iran

291
Misiunea NATO în Irak nu este perturbată de tensiunile SUA-Iran - misiunea-1559942897.jpg

Articole recomandate

Responsabilii misiunii NATO în Irak au afirmat, joi, la Bruxelles, că recenta escaladare a tensiunilor între Iran și SUA nu le afectează activitățile, relatează AFP. 


Washingtonul și-a rechemat, luna trecută, diplomații săi neesențiali din Irak, invocând faptul că grupurile armate irakiene pro-iraniene constituie o amenințare iminentă pentru personalul său. Forțele armate germane și olandeze au anunțat și ele, la jumătatea lui mai, că și-au suspendat până la noi ordine operațiunile de formare militară în această țară. 
Generalul canadian Dany Fortin, responsabil al misiunii NATO în Irak, de 500 de oameni, a estimat totuși că forțele sale "au atenuat suficient amenințarea" și sunt capabile să-și continue misiunea. 


"Nu există nicio îndoială că există mereu un risc, dar măsuri de protecție au fost instituite și ne putem continua activitățile", a declarat el pentru media din Bruxelles, la cartierul general al NATO. 


Misiunea NATO în Irak instruiește forțele armate ale țării în scopul de a evita o repetare a evenimentelor din 2014, când gruparea Stat Islamic (SI) a cucerit teritorii semnificative în Irak și Siria.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde