Ministrul britanic Stephen Barclay: "Riscul unui Brexit fără acord este real!"

173
Ministrul britanic Stephen Barclay:

Articole recomandate

Riscul ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană fără un acord la finalul lunii octombrie este încă real, a declarat, luni, ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Riscul absenței unui acord încă rămâne. Cei 27 pot să nu fie de acord cu o amânare și parlamentul nu a convenit până acum un acord, riscul rămâne pertinent și este important să ne pregătim", a spus Stephen Barclay într-o audiere din comisia pentru afaceri externe a parlamentului de la Londra. 


Camera Comunelor a decis, sâmbătă, să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislația prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieșirii din blocul comunitar. 


Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru și 306 împotrivă. 
Presa britanică a relatat că Oliver Letwin a propus acest amendament ca un fel de plasă de siguranță pentru situația în care dezbaterea parlamentară privind legea Brexitului nu se încheie până pe 31 octombrie, ca să se evite astfel o situație care ar fi echivalentă cu un Brexit fără acord. 


XXX 
Guvernul britanic dorește ca dezbaterea și supunerea la vot în parlament a acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană să se desfășoare în această săptămână, a declarat, luni, liderul Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg. 
Votul final în Camera Comunelor va avea loc joi, după care acordul ar urma să fie dezbătut și supus la vot în Camera Lorzilor. 
Potrivit lui Jacob Rees-Mogg, parlamentarii britanici care nu susțin calendarul propus de guvern pentru a adopta legislație referitoare la ratificarea acordului de Brexit practic se opun ieșirii țării din UE pe 31 octombrie. 
"Oamenii care nu votează pentru calendarul moțiunii vor vota practic pentru a nu exista un Brexit pe 31 octombrie", a afirmat Rees-Mogg. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4557 secunde