Ministru mort la doar 46 de ani. Femeia a scris istorie în politică!

270

Articole recomandate

Socialista Carme Chacón, prima femeie care a deținut funcția de ministru al Apărării în Spania, a fost descoperită moartă duminică la domiciliul său din Madrid, au confirmat pentru agenția EFE surse din poliție și din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).


Chacon a devenit totodată, pe 14 aprilie 2008, prima femeie din Spania care, din fruntea forțelor armate, trecea în revistă trupele fiind însărcinată în șapte luni, o imagine care a făcut înconjurul lumii, amintește agenția spaniolă de presă.




Carme Chacón, 46 de ani, suferea de o cardiopatie congenitală și, atunci când a fost descoperită fără viață, trecuseră mai multe ore de când decedase, potrivit poliției.

Chacón, care a ocupat portofoliul Apărării între 2008 și 2011 în guvernul prezidat de José Luis Rodríguez Zapatero, a fost de asemenea ministra cea mai tânără din istoria Spaniei, fiind numită la conducerea Departamentului de Locuințe în 2007.




După aflarea veștii decesului, reacții de regret și condoleanțe au venit din întreg spectrul politic spaniol, premierul Mariano Rajoy deplângând moartea acestei "mari politiciene cu simț de Stat".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1184 secunde