Militarii români defilează la Paris de Ziua Franței

199
Militarii români defilează la Paris de Ziua Franței - armata-1405090347.jpg

Articole recomandate

Un detașament de militari români va participa la parada organizată, luni, la Paris, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, transmite Mediafax.ro.

Ministrul Apărării, Mircea Dușă, a aprobat participarea unui detașament de militari români la parada tradițională organizată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, ce va avea loc luni, 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysées din Paris.
Detașamentul Armatei României este format din militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" și din studenți de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" și Academia Navală "Mircea cel Bătrân".
Militarii, conduși de maiorul Marius Diniță, au făcut deja două antrenamente la Paris, alături de ceilalți participanți la paradă.
În anul 2007, a fost pentru prima dată când România a participat cu trupe în cadrul paradei tradiționale, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze. Un detașament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la București, la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naționale a României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1009 secunde