Militant al Statului Islamic, implicat în atentatul din Istanbul, UCIS într-o operațiune militară secretă

192
Militant al Statului Islamic, implicat în atentatul din Istanbul, UCIS într-o operațiune militară secretă - 240721200-1492842315.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au dezvăluit o operațiune militară secretă în cursul căreia a fost ucis un luptător al grupării Stat Islamic (SI), văzut ca un colaborator apropiat al liderului Abu Bakr al-Baghdadi și legat de atacul asupra unui club de noapte de la Istanbul, din noaptea de Revelion, în care au murit 39 de oameni, transmite Reuters.

Abdurakhmon Uzbeki, despre care se credea că este din Uzbekistan, a fost ucis pe 6 aprilie în timpul unui asalt la sol în apropiere de Mayadin, Siria, a precizat colonelul John Thomas, un purtător de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane.

"A fost o operațiune la sol. Cred că este tot ceea ce suntem dispuși să spunem despre asta", a arătat Thomas, declinând orice alt comentariu. El a specificat că Uzbeki nu a murit în urma unei lovituri aeriene.

Thomas a mai relevat că Uzbeki a ajutat la facilitarea atacului asupra exclusivistului club de noapte Reina de la Istanbul din noaptea de Revelion. SI a revendicat atacul, spunând că a fost o răzbunare pentru implicarea armatei turce în Siria.

"Noi l-am asociat clar cu atentatul din noaptea de Revelion de la Istanbul", a adăugat Thomas, cu referire la atacul în care și-au pierdut viața 39 de oameni, din Turcia, India, Canada și mai multe țări arabe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4349 secunde