Milioane de chinezi vor rămâne fără loc de muncă

193
Milioane de chinezi vor rămâne fără loc de muncă - chinezi-1456841324.jpg

Articole recomandate

În următorii doi ani, China intențio-nează să concedieze între cinci și șase milioane de angajați de la companiile de stat neperformante. Astfel, se fac eforturi pentru reducerea supracapacității industriale și poluării, arată surse din apropierea conducerii chineze.

Potrivit Agerpres, care citează două surse, autoritățile de la Beijing încearcă să-și relanseze economia care înce-tinește, prin eficientizarea unor sectoare industriale supradimensionate începând cu oțelul și cărbunele. Totuși, concedierile reprezintă o sursă de îngrijorare pentru unele zone. Vestea vine înaintea desfășurării sesiunii anuale a Parlamentului chinez, care va începe săptămâna viitoare.

O sursă precizează că planurile executivului chinez de a concedia 5 milioane de angajați din industriile care suferă de o ofertă excedentară reprezintă cel mai amplu program de restructurare demarat în ultimii 20 de ani. Aceeași sursă mai declară că sunt vizate șapte sectoare, inclusiv cimentul, producția sticlei și construcțiile de nave.

Totuși, nu toate sectoarele vor avea de suferit. Spre exemplu, producția de echipamente pentru energia fotovoltaică va fi scutită, chiar dacă suferă de un excedent de producție. Aceasta are în continuare un potențial de creștere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Martie 2016
Stire din Actual : Zece elevi uciși în fața școlii
Pagina a fost generata in 1.3349 secunde