Miliardarul George Soros: Va urma o nouă criză financiară devastatoare

295
Miliardarul George Soros: Va urma o nouă criză financiară devastatoare - georgesoros-1452183057.jpg

Articole recomandate

Miliardarul George Soros, unul dintre cei mai cunoscuți investitori din lume, a lansat un avertisment despre viitorul economiei mondiale. Potrivit spuselor sale, în viitorul apropiat va urma o criză economică asemănătoare cu cea din anul 2008, transmite B1.ro.

Anunțul l-a făcut în cadrul unui forum economic, și a dorit să avertizeze investitorii, cărora le-a transmis să fie foarte prudenți.

În timp ce China se luptă să se redreseze economic din cauza devalorizării yuan-ului, restul lumii suferă. După părerea sa, revenirea la rate pozitive la dobânzi este o provocare pentru țările în curs de dezvoltare, iar evenimentele actuale seamănă foarte mult cu cele care au dus la criza economică din anul 2008.

După prăbușirea yuan-ului, piața valutară, cea bursieră și cea a bunurilor de larg consum au fost puse sub asediu, iar scăderea în continuare a monezii nu face decât să stârnească mai multe îngrijorări specialiștilor cu privire la puterea economică a Chinei. Aproape 2.500 de miliarde de dolari au fost sterși din valoarea totală a acțiunilor anul acesta, iar pierderile s-au agravat săptămâna trecută, odată cu prăbușirea bursei din China.

Potrivit lui Soros, China are o problemă majoră de ajutorare, care seamănă cu o nouă criză.

"China are o problemă majoră de ajutorare. Aș spune că este o nouă criză. Când mă uit la piețele financiare, căd o provocare majoră care îmi amintește de criza pe care am avut-o în 2008", a declarat Soros.

Soros a mai declarat că actuala posibilă criză ar fi mai serioasă decât cea din 2008.

George Soros conduce un fond de investiții care a crescut din anul 1969 până în 2011 cu aproximativ 20% în fiecare an. Această creștere i-a dus averea până la aproximativ 27,3 miliarde de dolari. El și-a început cariera în New York în anii '50, iar reputația în investiții a luat-o în 1992, când a câștigat un miliard de dolari după ce a făcut un pariu conform căruia Marea Britanie va fi nevoită să devalorizeze lira.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Actual : George Soros se recăsătorește, la 83 de ani
Pagina a fost generata in 0.942 secunde