Mike Pence: "SUA sunt alături de Ucraina în conflictul cu Rusia"

174
Mike Pence:

Articole recomandate

Statele Unite sprijină Ucraina în conflictul cu Rusia și dreptul ei la integritate teritorială, a declarat, duminică, la Varșovia, vicepreședintele american Mike Pence, în timpul unei scurte întâlniri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit DPA. 
"SUA sunt alături de poporul Ucrainei și în special din 2014 am fost susținători fermi ai integrității teritoriale a Ucrainei", a spus Pence, conform unor relatări ale jurnaliștilor care călătoresc cu delegația sa. 


"Și pot să vă asigur că vom continua să fim alături de poporul ucrainean în privința securității, integrității teritoriale, inclusiv în legătură cu revendicarea justă a Ucrainei asupra Crimeii", a subliniat el. 


"Relația dintre SUA și Ucraina este mai puternică decât oricând", i-a mai transmis Pence lui Zelenski. 


Pence nu a răspuns întrebărilor, printre care s-a numărat una și despre un ajutor de securitate care ar fi pregătit pentru Ucraina. 
Programul de ajutor în privința securității, în valoare de 250 de milioane de dolari, a fost anunțat, la mijlocul lunii iunie, de Departamentul Apărării și ar avea ca scop finanțarea unor programe de instruire, echipamente și eforturi de consiliere suplimentare pentru a întări capacitatea forțelor armate al Ucrainei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6607 secunde