Mike Pence cere ONU să-l recunoască pe Guaido drept conducător al Venezuelei

153
Mike Pence cere ONU să-l recunoască pe Guaido drept conducător al Venezuelei - mike-1554995669.jpg

Articole recomandate

Vicepreședintele american Mike Pence a cerut ONU să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept liderul Venezuelei și a solicitat plecarea lui Nicolas Maduro de la putere, atrăgându-și imediat critici virulente din partea Rusiei, care a denunțat ingerințele SUA pentru o schimbare de regim în Venezuela, potrivit AFP. 


Evocând în fața Consiliului de Securitate, reunit la cererea Washingtonului, "un stat în derută", Mike Pence a precizat că Statele Unite sunt pe cale să redacteze un proiect de rezoluție pentru această recunoaștere de către Națiunile Unite. El ar putea fi prezentat în Adunarea Generală a ONU, unde Rusia și China, aliații președintelui venezuelean Nicolas Maduro, nu au drept de veto. 


Adresându-se reprezentantului Venezuelei, vicepreședintele american i-a spus că ar face mai bine dacă s-ar întoarce la el în țară pentru a-i spune lui Nicolas Maduro că "timpul său s-a scurs". "Maduro trebuie să plece", a insistat Mike Pence. 
Reamintind sancțiunile individuale deja luate de Washington împotriva oficialilor venezueleni, Pence a anunțat, de asemenea, că președintele american Donald Trump va "adopta în curând sancțiuni împotriva Cubei pentru a pedepsi prezența sa negativă în Venezuela". Washingtonul va suplimenta cu 60 de milioane de dolari asistența sa umanitară pentru venezueleni, a mai spus el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.702 secunde