Mii de persoane strămutate se întorc la Mosul după ce partea de est a orașului a fost eliberată

116
Mii de persoane strămutate se întorc la Mosul după ce partea de est a orașului a fost eliberată - 22fleemosul1superjumbo-1485348106.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane care au fugit din Mosul, în timpul ofensivei trupelor irakiene, au părăsit, miercuri, taberele pentru persoane strămutate pentru a reveni în orașul în parte eliberat, au declarat surse oficiale irakiene, relatează AFP.


Potrivit acestora, este vorba despre cel mai important val de persoane strămutate care au revenit în oraș de la declanșarea la mijlocul lunii octombrie a ofensivei asupra ultimului bastion al grupării Stat Islamic (SI) din Irak. În urma ofensivei trupelor irakiene, partea de est a orașului Mosul a fost eliberată în totalitate.


Potrivit ONU, între 22.000 și 180.000 de persoane care și-au părăsit locuințele din cauza luptelor din și din jurul orașului Mosul s-au întors deja acasă.


Autoritățile irakiene au făcut posibil transferul de două ori pe săptămână a persoanelor strămutate din taberele Khazir și Hasancham.


"Noi organizăm transferul a 500 de familii, circa 2.700 de persoane, către casele lor eliberate. Este cel mai mare val de reveniri", a spus Mustafa Hamid Sarhan, un responsabil al taberei Khazir, situată la sud-est de Mosul.


A fost nevoie de mai mult de trei luni ca forțele irakiene să poată cuceri întreaga parte de est a Mosulului, însă lupta se anunță și mai dificilă în partea de vest, mai ales pe străzile înguste ale orașului vechi, unde jihadiștii sunt mai bine implantați ca în est.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7717 secunde