Mii de manifestanți împotriva violenței, la Barcelona

138
Mii de manifestanți împotriva violenței, la Barcelona - miide-1507038112.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane au defilat, luni, la Barcelona și în alte orașe ale Cataloniei pentru a denunța violențele polițienești și a apăra referendumul de autodeterminare interzis, reprimat duminică în forță de poliția națională, informează agenția France Presse.

"Cu Franco (dictatorul), asta era regula!", au scandat mii de manifestanți, printre ei mulți studenți, care au defilat într-unul din campusurile universitare ale orașului și centru.

Potrivit poliției municipale, numărul celor prezenți la marș a fost de 15.000. La orele prânzului, ei au cântat și au dansat în Piața Catalonia, la extremitatea arterei turistice Las Ramblas. Fluturând drapele separatiste, ei au purtat pancarte cerând mai multă democrație.

Duminică, poliția a pătruns cu forța în zeci de secții de votare pentru a confisca urnele și materialul electoral și a împiedica referendumul interzis de justiție. Pentru a-și face loc printre mulțimea care a încercat să le blocheze accesul, polițiștii au făcut uz de bastoane, scuturi și uneori de gloanțe de cauciuc. Scene care au produs un șoc în rândul opiniei publice europene.

Luni dimineață, patru persoane erau internate în spital, dintre care două în stare gravă, potrivit guvernului regional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4919 secunde