Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter:

"Migrația trebuie oprită la frontierele Schengen"

168

Articole recomandate

Protejarea frontierelor externe Schengen ale Uniunii Europene este de importanță crucială pentru oprirea imigrației ilegale în Europa, a declarat, joi, la Praga, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, după discuții cu omologii săi din Grupul de la Visegrad și austriac, transmite MTI. 


În același timp, trebuie acordat ajutor acolo unde își au originea problemele, a spus ministrul, reluând o poziție prezentată în repetate rânduri de oficialii ungari în privința migrației. 


El a menționat că, deși Ungaria este capabilă, deocamdată, să-și apere propria graniță Schengen, este bucuroasă să accepte ajutorul partenerilor săi din Grupul de la Visegrad (V4). 


Pinter le-a mulțumit celorlalte trei state din V4 - Polonia, Republica Cehă și Slovacia - pentru asistența acordată în vederea apărării granițelor Ungariei de fluxul de migranți și a precizat că țara sa acordă asistență în mod similar statelor din Balcanii de vest. 


Elaborarea unui nou pact privind migrația și azilul, propusă de președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi o ocazie bună de a evalua și reevalua problema migrației, au conchis miniștrii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4221 secunde