Mexicul va plăti, într-un fel sau altul, pentru zidul de la frontieră

211
Mexicul va plăti, într-un fel sau altul, pentru zidul de la frontieră - mexic-1504007156.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat că Mexicul va plăti "într-un fel sau altul" pentru zidul de la frontieră pe care el speră să îl construiască, dar pentru care întâmpină dificultăți în a convinge Congresul să deblocheze fonduri, transmite AFP.

"Avem cu adevărat nevoie de acest zid", a subliniat Trump, într-o conferință de presă la Casa Albă cu președintele finlandez Sauli Niinisto. "Zidul este necesar pentru securitate. Zidul va împiedica majoritatea drogurilor să ajungă în țara noastră și să ne otrăvească tineretul", a mai spus Trump. Bancute scolare

Mexicul a reiterat, în week-end, că nu va plăti "în niciun fel" pentru un zid la frontiera cu vecinul său nordic.

Casa Albă cere ca legea finanțării statului federal, care urmează să fie examinată în curând de către Congres, să includă credite pentru construcția zidului, care a fost una din marile promisiuni de campanie ale lui Donald Trump.

Democrații, care se opun și care dețin o minoritate de blocaj în Senat, s-ar putea arăta intransigenți și ar putea provoca un blocaj ("shutdown") la 1 octombrie. Donald Trump a indicat în aceste ultime zile că este dispus să meargă până la un blocaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4665 secunde