Mexicanii fură materiale din viitorul zid al lui Trump și le folosesc pentru casele lor

215

Articole recomandate

Zidul de la granița dintre SUA și Mexic pare să fi devenit profitabil pentru localnici.


Potrivit Huffington Post, cel puțin 15 persoane au fost arestate după ce au fost prinși furând materiale de construcție depozitate la granița cu Statele Unite pentru construcția zidului cerut de președintele Trump. Inculpații, printre care s-ar număra și un american, furau mai ales sârmă ghimpată, pe care o vindeau apoi localnicilor din cartierele sărace din Tijuana, care o folosesc pentru a-și proteja casele de hoți.


Ziarul El Sol de Tijuana a publicat și imagini cu locuințe din cartierele sărace ale orașului mexican pe care oamenii și-ar fi instalat sârmă ghimpată furată din stocurile create în vederea construirii zidului dorit de Trump.


Publicația susține că traficanții de materiale ar fi conduși chiar de un american. Ei cer cel mult 525 de pesos pentru sârmă – adică 27 de dolari – și alți 40 de pesos (un pic peste 2 dolari) pentru a o monta.


Donald Trump a cerut 8,6 miliarde de dolari pentru zidul de la granița cu Mexiculși a declarat stare de urgență națională ca să obțină aceste fonduri. În trecut, președintele s-a lăudat că îi va face pe mexicani să plătească pentru zid.


Sursa: Protv




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7782 secunde