Merkel face apel la o soluție politică a comunității internaționale privind Iranul

132
Merkel face apel la o soluție politică a comunității internaționale privind Iranul - angelamerkel-1561217121.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a atras atenția țărilor să nu se izoleze de comunitatea internațională, afirmând că "neîncrederea a devenit politică guvernamentală" în unele locuri. Ea a făcut apel și la nevoia comunității internaționale de a identifica o soluție politică cu privire la Iran, după ce președintele american Donald Trump a spus că a renunțat în ultimul moment la un atac militar împotriva Teheranului. 


Merkel a precizat că acest subiect va fi discutat la reuniunea de săptămâna viitoare din Japonia a liderilor din G20, grupul celor mai puternice economii ale lumii, cel puțin la nivel bilateral. "Trebuie să fie o soluție politică (în legătură cu Iranul - n.r.) și asupra acestui lucru vom lucra", a adăugat șefa guvernului german. 


Într-un discurs susținut sâmbătă, la adunarea anuală a bisericilor protestante, care are loc la Dortmund, Merkel a vorbit despre neîncrederea transformată în politică de stat, în unele locuri. 


"În unele locuri, neîncrederea pare să fi fost declarată politică guvernamentală", a spus Merkel, potrivit DPA, citată de Agerpres. 


"Fără o fundație bazată pe încredere, politicile internaționale nu pot avea succes", a mai afirmat ea. Comentariile sale au fost primite de audiență cu aplauze în picioare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6915 secunde