Medicament împotriva coronavirus, dezvoltat de cercetătorii din Ungaria

148
Medicament împotriva coronavirus, dezvoltat de cercetătorii din Ungaria - med-1594541217.jpg

Articole recomandate

Un medicament care ar putea preveni infecția cu coronavirus a fost dezvoltat de cercetătorii din Ungaria, iar primele rezultate arată că este mult mai eficient decât orice alt tratament testat până în prezent, notează Növekedés.hu, citat de MTI.


Medicamentul pe bază de proteine a fost dezvoltat de către o echipă de cercetători maghiari, a declarat Imre Kacskovics, decanul Facultății de Științele Naturii din cadrul Universității Eötvös Loránd din Budapesta, în interviul pe care l-a acordat site-ului Növekedés.hu.


Cercetătorii s-au gândit, încă de la început, la o substanță activă care poate, în același timp, să neutralizeze virusul, dar și să ofere o protecție preventivă, adică să fie adecvată și pentru o imunizare pasivă, a relatat șeful unui consorțiu maghiar care se ocupă de dezvoltarea de medicamente și care funcționează sub egida Ministerului Inovării și Tehnologiei din Ungaria.


În acest scop, a fost dezvoltat un preparat bicomponent, pe bază de proteine, care poate fi privit ca o capcană moleculară, întrucât se atașează la spicula glicoproteică S prin care virusul ar adera la celule, și care astfel nu mai are capacitatea să facă acest lucru, a explicat specialistul, potrivit Antena3.ro.


În următoarele luni, substanța activă va fi testată pe animale. În paralel au fost demarate pregătirile pentru autorizarea europeană, respectiv pentru procedura necesară efectuării studiilor clinice.


În opinia sa, studiile clinice vor putea începe cel mai devreme la sfârșitul anului 2021, începutul anului 2022.


Substanța activă va putea fi administrată pe cale intravenoasă sau subcutanată, sub formă de injecție, a mai spus decanul.




Odată ajunsă în fluxul sanguin, apare în țesutul pulmonar, și pătrunde chiar și în alveolele pulmonare. Ajunge, deci, exact în zona în care ajunge și coronavirusul în urma contractării infecției, astfel că împiedică virusul să infecteze celulele, mai scrie MTI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7059 secunde