Matteo Salvini țintește președinția Comisiei Europene

202
Matteo Salvini țintește președinția Comisiei Europene - matteo-1539868606.jpg

Articole recomandate

Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne în guvernul de la Roma, a declarat, ieri, că are în vedere să devină candidat la președinția Comisiei Europene în cazul victoriei unei coaliții suveraniste la viitoarele alegeri europarlamentare, din mai 2019, transmite AFP.

"Este adevărat, prieteni din diferite țări europene îmi cer acest lucru. Sunt măgulit de faptul că ei văd în mine un punct de referință pentru apărarea popoarelor, chiar și în afara Italiei", a afirmat Salvini într-un interviu pentru cotidianul La Repubblica. "În acest moment, între buget, Europa, imigranți, nu am avut timp să evaluez propunerea. Luna mai este încă departe. Vom vedea, voi reflecta", a adăugat politicianul italian.

Parlamentul European a cerut ca președinte al Comisiei Europene să devină unul din capii de listă în alegeri, așa cum s-a întâmplat cu Jean-Claude Juncker în 2014.

Cu toate acestea, președintele francez Emmanuel Macron și alți lideri europeni, care îl vor nominaliza de fapt pe succesorul lui Juncker, actualul președinte al CE, se opun unei legături automate între alegerile europarlamentare și poziția de șef al Comisiei Europene. În acest caz, liderii ar putea selecta pe cineva care nu se va fi aflat pe lista de candidați, dar și acea persoană ar avea nevoie de aprobarea PE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2192 secunde