"Marșul pentru Știință". Zeci de mii de persoane au participat în mai multe orașe ale lumii

134
2

Articole recomandate

Zeci de mii de persoane au participat, sâmbătă, în mai multe orașe din lume, la evenimentul global "March for Science" (Marșul pentru Știință), organizat cu ocazia Zilei Pământului, având ca scop sensibilizarea opiniei publice și atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă cercetarea, în special cu privire la tendința de ignorare a dovezilor științifice, informează Reuters și DPA, potrivit agerpres.


Adunări de acest gen au fost organizate în țări, precum SUA, Marea Britanie, Australia, unde oamenii de știință și-au concentrat mesajul asupra încălzirii globale și a pericolului care planează asupra Marii Bariere de Corali, dar și în țara noastră, ca parte a evenimentului global "March for Science".


La 22 aprilie 1970, a luat ființă mișcarea pentru protejarea mediului, marcându-se pentru prima dată Ziua Pământului prin manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani. Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător.


De atunci, în fiecare an, această zi a fost marcată pentru a aduce în atenția oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător, pentru a conștientiza populația privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii și pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educației și culturii. Douăzeci de ani mai târziu, Ziua Pământului a devenit globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 141 de țări și ridicând problemele de mediu pe scena mondială.


Comentează știrea

costica
23 aprilie 2017
opinie

Dovedit si cu rezultate: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

@costica
24 aprilie 2017
acum v-ati gasit?

nu ai auzit ca ANAF vrea sa impoziteze si astfel de activitati? stii cate formulare trebuie si ce hartuire presupune sa lucrezi la comp? mai bine te lasi pagubas!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.911 secunde