Marocul va reintroduce serviciul militar obligatoriu

189
Marocul va reintroduce serviciul militar obligatoriu - marocul-1534856914.jpg

Articole recomandate

Guvernul marocan a decis reintroducerea serviciului militar obligatoriu de un an pentru toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani, a anunțat un comunicat difuzat de palatul regal. Revenirea la încorporarea obligatorie, la 12 ani după ce se renunțase la aceasta, vizează în special să amelioreze "integrarea în viața profesională și socială a tinerilor". 


Măsura a fost anunțată în același timp cu o reformă a educației, care prevede școlarizarea copiilor începând de la 4 ani și trecerea la învățământul obligatoriu până la 16 ani (în loc de 15, în prezent). 


"Nu trebuie să mai acceptăm ca sistemul nostru educativ să funcționeze ca o mașină de fabricat șomeri", a subliniat regele marocan, într-un discurs către națiune, în care și-a exprimat "consternarea" în fața ratei ridicate a șomajului în rândul tinerilor în ciuda nivelului creșterii economice - 4% în 2017, față de 1,2% în 2016. 


Serviciul militar obligatoriu a fost eliminat în Maroc la finalul lunii august 2006. Cu o durată de 12 luni, el viza bărbații între 20 și 35 de ani și era deschis, pe bază de voluntariat, tinerelor între 20 și 27 de ani, necăsătorite și fără copii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3341 secunde