Marine Le Pen a dezvăluit noul grup de extremă-dreapta din PE

291
Marine Le Pen a dezvăluit noul grup de extremă-dreapta din PE - marine-1560456599.jpg

Articole recomandate

Președinta partidului Adunarea Națională (RN) din Franța, Marine Le Pen, a anunțat, ieri, crearea unui nou grup de extremă-dreapta în Parlamentul European, care îi reunește pe euroscepticii de pe întreg continentul ce își doresc să redea o mai mare putere statelor în raport cu Bruxellesul, relatează Reuters. 


Numindu-se grupul "Identitate și Democrație" (ID), noua alianță aduce împreună Adunarea Națională, partidul condus de Le Pen, partidul Liga al vicepremierului italian Matteo Salvini și formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD), la care se adaugă naționaliști din Austria, Finlanda și Danemarca, printre alții. 


"Am schimbat tabla de șah politică a Uniunii Europene", a declarat Le Pen la Bruxelles despre ID, care va deține 73 din cele 751 de mandate și va deveni al cincilea cel mai mare grup politic din Parlamentul European nou ales, imediat în urma Verzilor. 
Noul grup înlocuiește grupul Europa Națiunilor și Libertății, care deținea 36 de mandate în ultima legislatură. 
Deși partidele angajate în consolidarea UE au câștigat două treimi din locurile din PE la alegerile europene din luna mai, liderii naționaliști au salutat avansul formațiunilor lor ca un semn de răzbunare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3008 secunde