Maria Butina, rusoaica încarcerată și eliberată în SUA, s-a întors la Moscova

202
Maria Butina, rusoaica încarcerată și eliberată în SUA, s-a întors la Moscova - maria-1572204939.jpg

Articole recomandate

Maria Butina, o rusoaică condamnată în Statele Unite pentru încercarea de a se infiltra în mediile politice americane, a aterizat la Moscova, sâmbătă după-amiază, potrivit jurnaliștilor AFP la fața locului. 


Eliberată, vineri, din închisoarea de la Tallahassee, capitala administrativă a Floridei, Maria Butina s-a îmbarcat la bordul unui avion la Miami și a aterizat pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. 


"Sunt foarte fericită să mă întorc acasă. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut, cetățenilor ruși care m-au ajutat și mi-au scris scrisori", a declarat, emoționată, Butina. "Mulțumesc foarte mult Ministerului Afacerilor Externe și diplomaților care au luptat pentru mine în fiecare zi", a adăugat ea, cu brațele pline de flori și escortată de tatăl ei și de purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse Maria Zaharova, veniți să o întâmpine. 


Arestată în iulie 2018, Maria Butina este singura cetățeană rusă care a fost condamnată în cazuri de ingerință în politica internă americană, deși rolul ei pare să fi fost limitat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3624 secunde