Marea Britanie a prezentat un nou sistem de imigrație. Cum poți obține cele 70 de puncte necesare

4259
Marea Britanie a prezentat un nou sistem de imigrație. Cum poți obține cele 70 de puncte necesare - gettyimages494596413-1594646422.jpg

Articole recomandate

Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj, anunțat în februarie. Reuters prezintă luni un rezumat al reglementărilor aplicabile după Brexit, citat de Agerpres.


Angajații din Uniunea Europeană vor fi evaluați după aceleași criterii ca și cei din afara Uniunii. Numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat.


Va exista o "rată de acceptare" a salariului specifică pentru fiecare profesie și o rată minimă generală de 25.600 de lire anual, însă se pot califica pentru imigrare și cei care câștigă sub acest minim, dacă sunt înalt calificați sau dacă doresc să lucreze în sectoare cu deficit de forță de muncă.


Solicitanții trebuie să aibă o ofertă de angajare de la un garant autorizat, pentru un loc de muncă unde sunt necesare anumite calificări și să fie vorbitori de engleză. Ei trebuie de asemenea să obțină puncte suplimentare după alte trei criterii: nivelul de studii, raportul dintre salariu și "rata de acceptare" pentru domeniul respectiv și penuria de forță de muncă în același domeniu.


Pentru imigrare este nevoie de cel puțin 70 de puncte, care se pot obține după cum urmează:


- obligatoriu: 20 de puncte pentru oferta de angajare, 20 pentru locul de muncă la nivelul calificării, 10 pentru cunoștințele de engleză corespunzătoare;
- salariu: peste "rata de acceptare" sau peste 26.600 de lire anual (valoarea cea mai mare din cele două) - 20 de puncte, cu 10% sub acest minim - 10 puncte, cu 10-20% sub minim - 0 puncte;
- alte criterii: 20 de puncte pentru domeniul cu deficit de forță de muncă, 10 puncte pentru doctorat într-un domeniu relevant pentru locul de muncă, 20 de puncte pentru doctorat în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii relevant pentru locul de muncă, 10 puncte pentru cei considerați "nou intrați" pe piața forței de muncă.


Într-un document de politică guvernamentală se arată că s-ar putea adăuga ulterior noi criterii, cum ar fi vârsta sau experiența.


Există și căi alternative de obținere a vizei cu drept de muncă: viză specială pentru profesioniștii din domeniul medical, care beneficiază de procesare mai rapidă și la tarif mai scăzut, sau viză pe doi ani pentru studenții străini care termină o facultate sau un masterat și pe trei ani pentru cei care obțin un doctorat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.543 secunde