Premieră mondială!

Marea Britanie a dat liber la modificarea genetică a embrionilor umani

151
1
Marea Britanie a dat liber la modificarea genetică a embrionilor umani - mareabritanieembrioni-1454422455.jpg

Articole recomandate

Oamenii de știință din Marea Britanie au primit aprobarea de a modifica genetic embrioni umani. Este prima dată când o țară analizează și aprobă tehnici de modificare a ADN-ului embrionar uman.

Studiile se vor desfășura la Institutul "Francis Crick" din Londra și au ca scop înțelegerea temeinică a momentelor inițiale ale dezvoltării vieții umane. Experimentele se vor face în primele șapte zile de după fertilizare și ar putea evidenția cauzele avortului spontan.

Cercetătorii nu au primit însă permisiunea de a implanta embrionii modificați în corpul unei femei.

Editarea genetică reprezintă manipularea ADN-ului - component principal al aparatului genetic, esențial pentru identitatea oricărui organism.

În 2015, cercetătorii chinezi au anunțat că au folosit tehnica editării genetice pe embrionii umani pentru a ajusta o genă care provoacă boli hematologice.

Domeniul manipulării genetice naște scandaluri imense, una dintre criticile aduse experimentelor de acest gen fiind că alterarea ADN-ului uman este peste limita eticii umane și ar putea duce la programarea genomului pentru așa-numiții "designer babies" - copii care pot fi programați genetic.

De precizat că experimentele vor fi făcute prin utilizarea embrionilor de la donatori. 

Comentează știrea

Ema
3 februarie 2016
BANI

Castiga bani de acasa. Aceasta poate fi o mare oportunitate pentru tine! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa, maximum 3 ore pe zi, in funtie de abilitati. Cerinte: - calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta Nu este necesara experienta.Oferim instruire gratuia sub forma unor lectii prin e-mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi, dacă doriti, veti incepe sa lucrati. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4471 secunde