Mandatul lui Andrei Năstase de primar al Chișinăului, validat de Curtea de Apel

134
Mandatul lui Andrei Năstase de primar al Chișinăului, validat de Curtea de Apel - mandatul-1570690547.jpg

Articole recomandate

Mandatul lui Andrei Năstase de primar al capitalei Republicii Moldova a fost validat de către Curtea de Apel Chișinău, informează presa de peste Prut. Decizia a fost emisă către Comisia Electorală Centrală (CEC). 


Informația a fost confirmată, pentru Radio Chișinău, de către secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi. Un alt membru al Comisiei, Sergiu Gurduza, a publicat hotărârea pe pagina sa de Facebook.


Potrivit deciziei magistraților, a fost anulată hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018 și se confirmă rezultatele alegerilor locale din Chișinău din 3 iunie 2018. De asemenea, se consideră ales în conformitate cu rezultatele alegerilor locale pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău candidatul Partidului Politic "Platforma Demnitate și Adevăr" (PPDA), Andrei Năstase. 


Scrutinul din 3 iunie 2018, câștigat în fața lui Ion Ceban (Partidul Socialiștilor), a fost anulat în instanță în perioada guvernării Partidului Democrat al lui Vlad Plahotniuc. Motivația instanței a fost că ambii candidați au făcut propagandă electorală în ziua alegerilor, dar decizia a provocat proteste atât ale opoziției de atunci, cât și din partea cancelariilor europene. 
Actuala decizie a Curții de Apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2741 secunde