Bătălia pentru Justiție, în Republica Moldova

Maia Sandu îl somează pe Igor Dodon să renunțe la jocurile de culise

196
Maia Sandu îl somează pe Igor Dodon să renunțe la jocurile de culise - maia-1572903644.jpg

Articole recomandate

Premierul Republicii Moldova, Maria Sandu, l-a somat, ieri, pe președintele Igor Dodon "să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiției", informează Agerpres. 


Maia Sandu a declarat, în cadrul unui briefing de presă susținut la sediul Guvernului, că atât ea, cât și partidul din care face parte va lupta în continuare "pentru o justiție adevărată", arătând că va face acest lucru fie în calitate de premier, fie în stradă alături de oameni
"Adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din guvern sau din stradă alături de cetățeni. Cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere", a afirmat premierul moldovean. 


Declarațiile Maiei Sandu survin la scurt timp după ce Blocul ACUM, al cărei co-președinte este, a pierdut alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău în fața Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, al președintelui Igor Dodon. 
"Votul cetățenilor este esența democrației și vom respecta alegerea oamenilor. Îi mulțumim lui Andrei Năstase - candidatul Blocului ACUM la Primăria Chișinău - și echipei care a muncit enorm în această campanie. Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun, dar democrația este un exercițiu permanent. Nicio victorie, nicio înfrângere nu sunt definitive. Sper ca Ion Ceban să țină minte și să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în campanie", a adăugat Maia Sandu. 


XXX 
Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, s-a impus în alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, acesta câștigând al doilea tur desfășurat duminică în fața reprezentantului Blocului ACUM (DA și PAS), Andrei Năstase. 


Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, după numărarea voturilor în cele 307 secții de votare din Capitala Republicii Moldova, Ceban a fost susținut de 52,39% dintre votanți, în timp ce contracandidatul său a primit încrederea a doar 47,61% dintre alegători. 


Practic, candidatul socialiștilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a acumulat 112.513 voturi. 


Prezența la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcția de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5259 secunde