Mai multe atentate ce urmau să aibă loc pe Coasta de Azur au fost dejucate

148
Mai multe atentate ce urmau să aibă loc pe Coasta de Azur au fost dejucate - atentatedejucate-1475068065.jpg

Articole recomandate

Mai multe atentate ce vizau manifestații sportive, școli sau locuri de cult au fost dejucate pe Coasta de Azur, de la sângerosul atac din 14 iulie și până în prezent, dezvăluie procurorul din Nisa, citat de Reuters.


"Mai multe dosare (cu privire la trecerea la acțiune) au fost trimise Parchetului antiterorist din Paris. Erau vizate locuri de cult, cu ocazia anumitor adunări, manifestații sportive, stadioane, școli", declară procurorul Jean-Michel Prêtre într-un documentar care urmează să fie difuzat de postul France 3 Méditerranée. "Sunt lucruri destul de recurente în toată literatura, între ghilimele, publicată pe Internet", adaugă magistratul.


Într-un fragment al anchetei jurnalistice, intitulate "Déradicalisation, début du combat", publicat marți pe site-ul postului public, Jean-Michel Prêtre afirmă, fără să ofere alte precizări, că aceste dosare privesc "persoane care încep uneori să articuleze lucruri des-tul de precise despre un tip de țintă sau chiar despre o țintă precisă".


Procurorul a anunțat luni, într-o ședință după vacanța judecăto-rească, la tribunalul de mare in-stanță din Nisa, că "70 de cazuri în legătură cu terorismul sau radicalizarea violentă" au fost in-strumentate de parchet de la atacul care s-a soldat cu 86 de morți pe Promenade des Anglais.


Mai multe manifestații au fost anulate în ultimele săptămâni pe Coasta de Azur, din motive de securitate. 


Organizarea maratonului Nice-Cannes, al doilea cel mai important în Franța, după cel de la Paris, este suspendată. 


O decizie pe această temă este așteptată sâmbătă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.523 secunde