Magistrații au manifestat la Varșovia pentru independența justiției

174
Magistrații au manifestat la Varșovia pentru independența justiției - magistratii-1578866705.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane, printre care numeroși judecători și procurori din Polonia și din alte țări ale Uniunii Europene, au participat, sâmbătă, la Varșovia, la un marș pentru apărarea independenței justiției, transmite Reuters. 


Protestul, numit "Marșul celor o mie de robe", a fost condus de un grup de judecători care purtau bannere cu mesajele "Dreptul la independență" și "Dreptul la Europa". 


La protest, au participat judecători din 22 de țări europene, printre care Germania, Franța și Spania, a menționat asociația Iustitia. 


"Situația este foarte gravă, cel puțin în opinia noastră, și de aceea ne aflăm aici", a declarat președintele Asociației europene a judecătorilor, Jose Igreja Matos, pentru agenția Reuters. 


Înaintea protestului de sâmbătă, un purtător de cuvânt al Partidului Lege și Justiție, aflat la guvernare în Polonia, declarase, pentru postul de televiziune privat TVN24, că judecătorii nu trebuie să se amestece în politică. 


"Am venit aici pentru a-i sprijini pe judecătorii polonezi. Suntem aici pentru statul de drept, nu pentru politică", a replicat John MacMenamin, judecător la Curtea Supremă a Irlandei, într-o conferință de presă desfășurată înaintea protestului. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde