MAE suplimentează secțiile de votare din străinătate cu încă 270, pentru prezidențiale

de Cuget Liber Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 79
Ministerul Afacerilor Externe a transmis o listă suplimentară cu 270 de secții de votare în străinătate pentru prezidențiale, către Autoritatea Electorală Permanentă. MAE propune astfel creșterea la 714 secții în diaspora, pentru alegerile din noiembrie.


Lista cu cele 270 de secții de votare suplimentare în străinătate care a fost transmisă de MAE urmează să fie supusă aprobării de către AEP.


În prezent, au fost aprobate 444 de secții de vot în diaspora, conform unei liste inițiale trimise din 3 octombrie de către Ministerul de Externe.


În prezent, au fost aprobate 444 de secții de vot în diaspora, conform unei liste inițiale trimise din 3 octombrie de către Ministerul de Externe.


MAE estimează însă că, pentru scrutinul prezidențial din noiembrie, vor fi înființate peste 800 de secții de votare peste hotare. Cele mai multe vor fi în Spania (148), Italia (142), Germania (84), Marea Britanie (73), Franța (48), SUA (38), Republica Moldova (36), Belgia (23), Olanda (22), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (11), Grecia (11), Portugalia (9), Elveția (8).

Potrivit unui comunicat, Ministerului de Externe, termenul limită pentru a trimite către AEP propuneri de înființare de secții de vot în afara României e 19 octombrie, astfel că e de așteptat ca în următoarele zile să mai fie trimise astfel de solicitări Autorității Electorale Permanente.

Pentru alegerile prezidențiale, al căror prim tur va fi pe 10 noiembrie, românii din diaspora pot vota și prin corespondență, dacă au urmat procesul de înscriere.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei