Macron promite reconstruirea Catedralei Notre-Dame în termen de cinci ani

204
Macron promite reconstruirea Catedralei Notre-Dame în termen de cinci ani - macron-1555501769.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a promis că Notre-Dame, catedrala emblematică a Parisului, devastată de un incendiu uriaș izbucnit luni seară, va fi reconstruită în termen de cinci ani, transmite AFP.

"Vom reclădi catedrala încă și mai frumoasă și vreau ca aceasta să se încheie peste cinci ani", a declarat președintele francez, marți seară, într-o scurtă alocuțiune televizată, la 24 de ore după incendiul care a distrus parțial Notre-Dame.

"Incendiul de la Notre-Dame ne amintește că istoria noastră nu se oprește niciodată și că vom avea întotdeauna de depășit încercări", a spus președintele, aducându-le un omagiu pompierilor, eroii care au luptat cu flăcările timp de 15 ore.

"Ceea ce am văzut în această noapte, această capacitate de a ne mobiliza, de a uni pentru a învinge. În cursul istoriei noastre, am construit orașe, biserici, multe au ars... De fiecare dată, le-am reconstruit", a subliniat el.

Președintele Macron a lansat încă de luni seară o subscripție națională pentru reconstrucția monumentului, până marți după-amiază donațiile anunțate depășind 700 milioane de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3531 secunde