Macron pledează pentru reinventarea unei arhitecturi de securitate între UE și Rusia

174
Macron pledează pentru reinventarea unei arhitecturi de securitate între UE și Rusia - macron-1566313980.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a pledat, luni, în timpul vizitei efectuate în Franța de omologul său rus Vladimir Putin, pentru o apropiere între Uniunea Europeană și Rusia și o regăsire a încrederii într-o ordine internațională aflată în "recompunere", transmite AFP. 


"În pofida neînțelegerilor din ultimele decenii și a dezbaterilor despre relația cu Occidentul, Rusia este o țară europeană și trebuie să reinventăm o arhitectură de securitate și de încredere între UE și Rusia", a spus Macron la primirea lui Putin la reședința de vară din sudul Franței a liderului de la Elysee. 


Pe de altă parte, pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei, Macron a susținut în discuția cu Putin organizarea unui summit în formatul Normandia (Rusia, Ucraina, Germania, Franța) în săptămânile următoare, el apreciind că, în urma alegerii lui Volodimir Zelenski președinte al Ucrainei, există o schimbare pozitivă în relațiile dintre Moscova și Kiev. 


Potrivit agenției Reuters, Putin i-a transmis lui Macron că nu vede vreo alternativă la formatul Normandia, dar s-a abținut să se pronunțe asupra propunerii șefului statului francez privind un asemenea summit. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1869 secunde