Macron: Nu este în interesul Franței ca negocierile politice din Germania să se blocheze

de Cuget Liber Marţi, 21 Noiembrie 2017 119
Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a exprimat, ieri, îngrijorarea în legătură cu eșecul negocierilor pentru formarea unei coaliții de guvernare în Germania, declarând că „nu este în interesul” Franței ca acest proces să se blocheze și subliniind că există „un risc real” de dezacord, relatează AFP și Reuters.

„Nu este în interesul nostru ca acest proces să se blocheze”, a spus Macron presei la Paris, precizând, totodată, că a discutat duminică seară la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel.

„Trebuie să avansăm”, a adăugat el, vorbind din biroul său la începutul unei întâlniri cu liderul partidului Republicanii (dreapta), Bernard Accoyer, pe care l-a primit la Palatul Elysée în cadrul unor consultări asupra proiectelor sale europene.

Partidul Liberal Democrat (FDP, pro-mediul de afaceri) s-a retras, duminică seară, în mod neașteptat, după mai mult de patru săptămâni, din negocierile cu blocul conservator (CDU-CSU) al cancelarului Angela Merkel și cu partidul ecologist Verzii, invocând diferențe ireconciliabile.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei