Luare de ostatici la Sydney, într-o cafenea. Două persoane au murit și mai multe au fost rănite. Ostaticii, eliberați după ce cafeneaua a fost luată cu asalt

113
Luare de ostatici la Sydney, într-o cafenea. Două persoane au murit și mai multe au fost rănite. Ostaticii, eliberați după ce cafeneaua a fost luată cu asalt - h517052387cb585a32c-1418667048.jpg

Articole recomandate

Două persoane au murit și mai multe au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, după ce poliția a luat cu asalt o cafenea din Sydney unde era în desfășurare o luare de ostatici. Poliția a anunțat pe contul său de Twitter că luarea de ostatici s-a încheiat după mai mult de 16 ore.

Postul de televiziune australian ABC susține că șapte persoane au fost luate pe tărgi de la locul incidentului. Cinci dintre aceste persoane păreau să primească tratament imediat, dar nu se știe dacă printre ele se află și autorul luării de ostatici.

Soarta acestuia, identificat de un oficial ca fiind iranianul Man Haron Monis, nu este cunoscută. De asemenea, nu se știe dacă printre răniți se află și polițiști.

Sute de ofițeri de poliție, inclusiv lunetiști, înconjuraseră Lindt Chocolate Cafe din centrul orașului Sydney, luni dimineața, la scurt timp după ce un bărbat înarmat a luat ostatici clienți și angajați ai cafenelei.

Bărbatul înarmat care ținea ostatici într-o cafenea din Sydney a cerut un steag al organizației Statul Islamic (SI) și a afirmat că patru bombe au fost plasate în diverse locuri, a anunțat postul de televiziune Channel Ten.


Ostatici erau reținuți luni la Sydney, într-o cafenea în a cărei fereastră a fost pus un steag islamic negru, într-un cartier din centrul orașului, blocat de către forțe de securitate, anunță Mediafax.

Imagini de televiziune prezentau un steag negru cu o inscripție în arabă, pus de către ostatici într-o fereastră a cafenelei. Se pare că este vorba despre shahada, crezul islamic: "Nu există alt Dumnezeu în afară de Allah, iar Mahomed este profetul său".


Autorul luării de ostatici din Sydney a fost identificat ca Man Haron Monis, un iranian în vârstă de 50 de ani cunoscut autorităților australiene pentru trimiterea de scrisori otrăvite familiilor unor militari decedați.Bărbatul a intrat în atenția autorităților după ce a trimis scrisori otrăvite familiilor unor militari australieni decedați, în perioada 2007-2009. Monis a pretins că scrisorile au fost varianta sa pentru un "coș cu flori" sau o "scrisoare de condoleanțe", relatează cotidianul The Age, în ediția electronică.

Poliția l-ar fi identificat pe bărbat în primele ore ale incidentului, dar a decis să nu dezvăluie acest lucru publicului.

Alte peste 50 de acuzații de indecență și agresiune sexuală au fost formulate recent împotriva sa, legate de perioada în care se autointitula "vindecător spiritual", în urmă cu un deceniu, scrie mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.133 secunde