Luare de ostatici în Franța. Un preot a fost ucis

140
Luare de ostatici în Franța. Un preot a fost ucis - luaredeostaticiintrobisericadinf-1469530441.jpg

Articole recomandate

Preotul bisericii în care s-a produs luarea de ostatici din regiunea Normandia, nordul Franței, a fost ucis, în timp ce un alt ostatic se zbate între viață și moarte, au anunțat autoritățile franceze după 'neutralizarea' celor doi atacatori, relatează AFP, DPA și Reuters.


Conform unei surse din poliție, cei doi atacatori înarmați cu cuțite au fost uciși de forțele de ordine care au luat cu asalt biserica.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Le Point, cei doi atacatori purtau 'barbă'.

Președintele François Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve și președintele regiunii, Hervé Morin, se deplasează la fața locului. Totodată, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, citat de Reuters, a anunțat că procuratura cu atribuții antiteroriste din Paris deschide o anchetă în acest caz.

Conform unei surse din poliție, preotului din biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray din apropiere de Rouen i s-a tăiat gâtul de către atacatori. Un alt ostatic este grav rănit, a declarat pentru postul de radio France Info un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Potrivit postului RTL, pompierii sosiți la fața locului au anunțat că există mai mulți răniți.

Motivațiile suspecților sunt deocamdată necunoscute, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2824 secunde